Interview Odoi: "Ik maak me geen illusies meer"

Odoi: "Ik maak me geen illusies meer"
Foto: © SC

Denis Odoi speelt momenteel, maar Denis Odoi is niet gelukkig bij Anderlecht. De rechtsback staat de laatste wedstrijden in de basis, maar "ik maak me geen illusies, zonder blessures zat ik op de bank", aldus de man die in de zomer overkwam van STVV.

Johan Walckiers in Sint-Stevens-Woluwe

Het is lang geleden dat Odoi nog eens een paar wedstrijden na elkaar aan een wedstrijd mocht beginnen. Nochtans had hij in het begin van het seizoen een basisplaats vast, maar hij belandde al gauw op de bank ten voordele van Marcin Wasilewski.

Denis, ben je blij dat je nu speelt?
Sowieso, maar ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat het enkel komt omdat er iemand geschorst is. Tuurlijk doe ik elke keer mijn best, maar het is toch makkelijker als je zeker weet dat je bijna elke wedstrijd gaat spelen.

Hoe komt het eigenlijk dat je ineens op de bank zat?
Ik weet het niet. Na mijn rode kaart op Leuven behield ik het vertrouwen van de trainer, want ik mocht tijdens mijn schorsing in de Europese wedstrijden steeds meespelen. Na de wedstrijd op Genk - waar ik een goede partij speelde volgens mij - veranderde dat ineens en stond Wasyl in de basis.

Heb je met de trainer gesproken?
Ja, en hij heeft ook een verklaring gegeven. Het heeft niets met complementariteit te zien. Wel zijn Wasyl en ik twee andere types. Hij is fysiek sterker en daar zocht de coach op dat moment waarschijnlijk naar.

Ondanks dat alles, ben je beter geworden bij Anderlecht?
Dat weet ik niet. Op training gaat het beter dan drie maand terug. Maar op het veld twijfel ik nu soms over dingen die ik bij STVV als normaal beschouwde en die ik automatisch deed. Maar daar speelde ik ook altijd. Het heeft veel met vertrouwen te maken.

Denk je eraan om tijdens de zomer te vertrekken?
Ja, ik ga over mijn situatie nadenken. Iedereen zegt: 'je bent nog jong'. Maar ik ben 23 jaar en wil geen drie jaar meer op de bank verslijten. Iedereen zegt ook dat Suarez drie jaar nodig gehad heeft om zich aan te passen, maar Mati was 19 toen hij hier aankwam. Ik heb die tijd niet. Ik zeg ook niet dat ik zeker ga weggaan, maar het is normaal dat je daaraan denkt als je weinig speelt.

En nee, een uitleenbeurt zie ik ook niet zitten. Met alle respect voor Iakovenko en Reynaldo, maar ik wil niet de speler worden die elk jaar uitgeleend wordt. Ik heb bewezen dat ik het niveau aankan. Op het einde van het seizoen ga ik met de club praten en dan kan iedereen zijn zegje doen.

Misschien is er volgend seizoen een andere trainer?
Maar wie zegt dat Ariël Jacobs de reden is waarom ik op de bank zit? In het begin van het seizoen gaf hij me het vertrouwen. Er speelt meer mee. Zelfs als er een andere coach komt, is het Anderlecht die over mijn lot beslist.

Denk je niet dat je je nu in de basis kan spelen?
Ik maak me daarover geen illusies. Op Standard speelde ik ook een goede wedstrijd, maar daarna zat ik gewoon op de bank.

Je zal toch wel blij zijn dat je uitgerekend dit weekend tegen STVV kan spelen?
Ja, dat wel. Ik heb met niemand problemen bij Sint-Truiden. Ik heb vorig jaar wel eens uitgehaald naar het beleid, maar van die mensen is er nu niemand meer.

Had jij zo'n slecht seizoen van STVV verwacht?
Ik had wel gedacht dat ze het moeilijk gingen krijgen. Kijk: vorig seizoen hebben we ons dankzij geluk kunnen redden. Een paar afstandsschoten die anders nooit binnengaan, hebben ons de nodige punten bezorgd. Maar blijkbaar heeft niemand geleerd uit vorig seizoen en is er niet de juiste versterking gehaald.

En dat kunstveld?
Ook niet in het voordeel van STVV hé. Dat is een veld voor technische jongens terwijl Sint-Truiden het meestal van zijn mentaliteit moest hebben. Vroeger kwamen de topploegen met schrik naar Stayen. Waarom? Het veld liet geen goed voetbal toe en dan kan karakter het verschil maken. Ze hebben het zichzelf moeilijk gemaakt.

Zie je ze zich nog redden?
In vergelijking met Westerlo hebben ze een voordeel. Bij Westerlo spelen te veel buitenlanders en huurlingen. Die keren na het seizoen de club de rug toe. Wat kan die het schelen dat Westerlo zakt? Ik denk dat STVV mentaal sterker staat ook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties