Interview Spurs-fanclub na hartstilstand Muamba: "Achteraf niet naar pub geweest"

Jefrey Van der Straeten
| 2 reacties
Spurs-fanclub na hartstilstand Muamba: "Achteraf niet naar pub geweest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zaterdag kreeg Fabrice Muamba een hartstilstand tijdens de wedstrijd Tottenham-Bolton. Ook de Vlaamse fanclub van de Spurs was aanwezig. We vroegen de voorzitter ervan hoe hij het tragische moment heeft beleefd.

Luc Baert is voorzitter van de Flemish Spurs, een fanclub van Tottenham in het Oost-Vlaamse Lochristi. Een jaar geleden brachten we al een uitgebreid interview met de man die sinds 1980 al fan is van de club uit Noord-Londen. Normaal gezien bezoekt de man elke thuiswedstrijd van Tottenham. Ook naar uitwedstrijden wordt vaak afgereisd.

Hem opgebeld met de vraag hoe hij het moment beleefde waarop Muamba plots tegen de grond ging, moet hij ons enigszins teleurstellen. Baert sukkelt immers met een hernia en heeft de wedstrijd niet in het stadion gevolgd. Uiteraard heeft hij het FA Cup-duel tussen zijn team en Bolton Wanderers wel op televisie gezien.

Ik neem aan dat je op televisie ook hebt gezien wat er is gebeurd?

Baert: “Uiteraard. Ik zag dat Muamba spasmen kreeg en dacht: dat is niet juist. Je kon horen dat het muisstil was in het stadion. Spelers stonden met tranen in de ogen, sommigen waren zelfs aan het bidden. Je zag supporters op hun vingers bijten van de angst.”

Heb je zoiets ooit eerder meegemaakt?

Baert: “Enkele jaren geleden heb ik hetzelfde zien gebeuren met een jeugdspeler van Tottenham. Dat was op een internationaal jeugdtornooi in Oostduinkerke. Ook toen was het een hartstilstand. Toen ik zaterdag zat te kijken, moest ik daar meteen aan terugdenken. Ik heb vrijwel meteen contact opgenomen met de mensen van onze fanclub die in het stadion aanwezig waren.”

Wat heb je hen toen gezegd?

Baert: “Ik heb hen verteld dat iedereen onmiddellijk naar de bus moest gaan. Ik vond het ongepast om zoals gewoonlijk naar een pub af te zakken en een pintje te drinken. Ik heb onze leden geïnformeerd dat ze sneller konden vertrekken uit Londen en dat ze een vroegere shuttle konden nemen.”

Heb je al enige info over hoe het nu verder moet met de wedstrijd die is stopgezet?

Baert: “Neen, niet echt. Allicht zal die wedstrijd herspeeld worden, tenzij Bolton zich terugtrekt uit de FA Cup. Ik vermoed dat ook dat mogelijk is, want hun spelers zijn zwaar onder de indruk van het hele gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties