Perisic vernedert Köln in eigen huis

Jefrey Van der Straeten
| 6 reacties

In een dolle tweede helft scoorde Dortmund maar liefst vijf keer. De wedstrijd eindigde op 1-6. Ook Ivan Perisic kon scoren voor de leider in de Bundesliga.

Aanvankelijk leek het een moeilijke partij te gaan worden voor Dortmund, toen het met een gelijke stand de rust in ging. Na de koffie tapte Dortmund echter uit een ander vaatje dan dat van in de eerste helft.

Kagawa en Lewandowski konden snel een voorsprong van 1-3 bij elkaar schieten. In het slotkwartier kwamen opnieuw Kagawa, Gündogan en Perisic nog tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd op 1-6.

In de stand blijft Dortmund vijf punten meer tellen dan concurrent Bayern. Voor Köln betekent deze oplawaai slecht nieuws. Het zal allicht tot het eind van het seizoen tegen de degradatie strijden, met clubs als Hertha, Augsburg, Hamburg en Freiburg. Kaiserslautern lijkt al tot de tweede klasse veroordeeld, tenzij er nog wonderen gebeuren.