Rits wint bijna Champions League voor de jeugd

Rits wint bijna Champions League voor de jeugd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mats Rits speelde met Jong Ajax de eerste 'Champions League voor jeugdelftallen'. En bijna won onze landgenoot, maar in de finale gingen ze onderuit tegen Internazionale.

"Maar het was een prachtige ervaring", vertelt Rits in HLN over 'The NextGen Series'. "We speelden de finale tegen het Italiaanse Internazionale. De wedstrijd eindigde op 1-1 en in de strafschoppen trokken we aan het kortste eind."

"Het verlies is natuurlijk een ontgoocheling", vervolgt Rits. "Maar op zich was de campagne een schitterende ervaring. We gingen met 0-3 winnen op FC Barcelona. Liverpool werd zelfs afgedroogd met 0-6."

Rits kwam over van Beerschot, maar moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaats bij het jeugdelftal van Ajax. "In het begin van de week train ik met de A-kern. Het niveau op training ligt alleszins veel hoger dan bij Beerschot", verklaart hij. "Ik heb een goede voorbereiding gespeeld maar dan strooide een blessure roet in het eten. Natuurlijk hoop ik snel mijn debuut te kunnen maken voor het A-elftal van Ajax maar ik wanhoop niet. Ik heb nog tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties