2BE en Belgacom zenden voortaan Champions League uit

Anthony Van der Planken
| 24 reacties
2BE en Belgacom zenden voortaan Champions League uit
Foto: © SC

Het beste Champions League - voetbal zal ook de komende drie jaar door 2BE uitgezonden worden. Dat maakte de UEFA bekend. De Vlaamse tv-kijker zal wel vrede moeten nemen met één topwedstrijd per speeldag. Belgacom snoepte dan weer de pay tv - rechten weg bij Telenet.

2BE mag de komende drie seizoenen telkens één wedstrijd per speeldag uitzenden. De commerciële omroep zal voortaan dus een keuze moeten maken tussen een dinsdag- of een woensdagwedstrijd. Het heeft daarbij wel eerste keuzerecht, waardoor het in theorie steeds een wedstrijd van een Belgische deelnemer kan kiezen. 

Het Champions League - aanbod van 2BE gaat er dus op achteruit, maar toch is de beslissing van de UEFA een kleine opluchting. De interesse voor de Champions League - rechten was immers bijzonder mager. Even zag het er zelfs naar uit dat geen enkel Vlaams open net interesse toonde. Pas na zware onderhandelingen, waarbij de UEFA zelfs een tweede biedingsronde uitschreef, werd het bod van 2BE toch aanvaard.

De onderhandelingen voor het tweede pakket, dat àlle andere wedstrijden omvat, verliepen door de titanenstrijd tussen Telenet en Belgacom een stuk makkelijker. Belgacom haalde zijn slag thuis en snoept na het Spaanse voetbal nu ook de Champions League weg bij zijn grote concurrent. De telecomreus mag volgend seizoen alle Champions League - wedstrijden uitzenden, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Telenet hoopt dat verlies goed te maken door zijn klanten voortaan alle Jupiler Pro League - wedstrijden aan te bieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties