Milan en AS Roma onderuit bij degradatiekandidaten

AC Milan heeft zijn koppositie te grabbel gegooid. Tegen het zeer bescheiden Fiorentina werd met 1-2 verloren. Zondag kan Juventus over de Milanezen springen.

AC Milan kwam op voorsprong dankzij een 'cadeautje' van de scheidsrechter. Maxi Lopez viel in de zestien en tot ieders verbazing kreeg de thuisploeg een penalty die werd verzilverd door Ibrahimovic.

Vlak na rust was het Jovetic die de stand terug gelijk trok. Abbiati redde twee keer goed op pogingen van diezelfde Jovetic, maar even voor affluiten was het Amauri die Milan het nekschot gaf. Juventus speelt morgen nog tegen Palermo en heeft slechts twee punten achterstand.

Ook AS Roma onderuit

Ook AS Roma ging pijnlijk onderuit bij een degradatiekandidaat: op het veld van Lecce werd het 4-2. Bij de rust was het al 2-0 na goals van Muriel en Di Michele en na rust deden beide heren dat nog eens over. Bojan en Lamela konden nog milderen, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Roma ziet een cL-ticket steeds verder weg raken.

Inter gelijk

Inter begon dramatisch op het veld van Cagliari. Na vijf minuten stond het al 1-0 na een goal van Astori. Even later stonden de bordjes weer gelijk na een goal van Milito. Na de rust was het Pinilla die Inter in de problemen bracht, maar na rood voor diezelfde Pinilla werd het via Cambiasso nog 2-2.