Interview Boere na eerste basisplaats: "Ik heb nog meer tijd nodig"

Fabian Morren
| 2 reacties
Boere na eerste basisplaats: "Ik heb nog meer tijd nodig"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Tom Boere mocht in Genk verrassend in de basis beginnen bij AA Gent. "Ik had er rekening mee gehouden", zegt de spits.

“Het was een fantastisch moment: mogen starten, in een uitwedstrijd tegen Genk”, zegt Boere over zijn eerste basisplaats. “Het was een verrassing voor mij. Ik had het niet verwacht, maar hield er wel rekening mee. De laatste dagen voor de wedstrijd stond ik op training steeds in de basiself.”

Kort na rust werd Boere wel vervangen. “Ik was niet echt ontgoocheld door die wissel. Onze coach wilde er nog alles proberen om iets aan de achterstand te doen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Boere kreeg ook wel niet echt veel ballen in zijn richting. “Dat is ook een beetje eigen aan het systeem. Iedereen moest een beetje wennen aan de nieuwe tactiek”, weet Boere.

Waarom Gent zo matig aan de wedstrijd begon, was ook voor de jonge spits een raadsel. “Ik heb er geen verklaring voor. We hebben door de week lekker getraind en de sfeer was goed. Ik had ook niet het idee dat we er niet waren in Genk, maar het lukte gewoon niet. We moeten nu uitzoeken aan wat dat ligt.”

Boere vraagt zelf nog geduld. “Ik heb tijd nodig gehad en nog nodig om me aan te passen. Als 19-jarige van Ajax hier terechtkomen is niet evident. Bovendien strijden we hier mee voor de derde plek, dat is niet niks.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties