Athletic Bilbao geeft zege in slotkwartier uit handen

Melissa Maes
| 1 reacties

Athletic Bilbao leek met een 0-1-zege huiswaarts te keren, maar Sporting-spelers Insua en Capel zorgden in het slotkwartier voor een ommekeer. In deze halve finale van de Europa League is dus nog niets beslist.

Voor de rust vielen er geen doelpunten te noteren. Izmailov en Van Wolfswinkel kregen nochtans snel kansen om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Ook De Marcos en Llorente hadden in de eerste periode mogelijkheden om Athletic Bilbao op voorsprong te brengen, maar lieten dat na.

In de tweede helft vond Aurtenetxe wel de weg naar het doel. Na ruim vijf minuten spelen stonden de bezoekers op een 0-1-voorsprong. Athletic Bilbao leek op weg naar een zuinige uitzege, maar met iets minder dan een kwartier op de klok zorgde Insua voor de gelijkmaker. Sporting maakte in de slotfase via Capel nog de 2-1!

Athletic Bilbao gaf in het slotkwartier de 0-1-zege uit handen. In de return zullen beide ploegen moeten uitvechten wie de finale van de Europa League zal spelen.