Dembélé speelt dit seizoen beter dan Kompany en Vermaelen

Jefrey Van der Straeten
| 10 reacties
Dembélé speelt dit seizoen beter dan Kompany en Vermaelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens de voetbalwebsite whoscored.com is Moussa Dembélé aan een sterk seizoen bezig. In de spelersrangschikking staat Dembélé zelfs voor Kompany en Vermaelen.

Whoscored.com is een voetbalwebsite die zich vooral bezighoudt met statistieken. Deze week werd speciale aandacht besteed aan Moussa Dembélé. De Belg staat op een 21ste plaats in het algemene klassement van alle Premier League-spelers. Daarmee gaat hij Kompany (28ste plaats) en Vermaelen (33ste plaats) vooraf.

Dat Dembélé niet bekendstaat als een groot doelpuntenmaker, is ondertussen bekend. Vorig seizoen scoorde hij drie keer in 22 wedstrijden waarin hij in de basis stond; dit seizoen kon de Antwerpenaar nog maar één keer scoren. Ook wat assists betreft, is Dembélé dit seizoen geen hoogvlieger: hij kon nog maar twee keer iemand een doelpunt op een dienblaadje presenteren.

Wat maakt de voormalige GBA-speler dan zo goed? Uiteraard zijn dribbelkunsten. Van alle spelers in de Premier League die graag eens een man passeren, is Dembélé gemiddeld genomen het meest succesvol: meer dan 60% van zijn dribbels lukken. Dit is veel meer vergeleken met bijvoorbeeld Suarez (37%) en Walcott (36%).

Ook met de passing van de Rode Duivel zit het wel goed. Met 87,2% van zijn passes die aankomen, behaalt hij een veertiende plaats. Zeker voor een speler die zo hoog op het veld speelt, is dat uitstekend.

Dembélé valt echter niet enkel op door zijn aanvallende capaciteiten, maar ook door zijn verdedigende. De Malinese Belg voerde dit seizoen immers al honderd tackles uit. Enkel Cabaye (Newcastle) en Parker (Tottenham) deden er al meer. Wat belangrijker is: 87,7% van Dembélé's tackles zijn zuiver. Daarmee verovert hij de zilveren medaille in de Premier League. Enkel Sandro van Tottenham tackelt zuiverder.

Voor Kompany en Vermaelen, die dus achter Dembélé staan in de rangschikking, is er echter verzachtend nieuws: in de rangschikking die opgemaakt werd door whoscored.com, bestaat de top-20 uitsluitend uit middenvelders en aanvallers. Wanneer enkel de verdedigers worden meegerekend, staat Kompany tweede en Vermaelen vierde. Patrice Evra is dit seizoen volgens de website de beste verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties