"Ajax wordt kampioen door competitievervalsing"

Jefrey Van der Straeten
| 23 reacties
"Ajax wordt kampioen door competitievervalsing"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als alles normaal verloopt, wordt Ajax kampioen van Nederland. Volgens een bekende inspanningsfysioloog hebben de Amsterdammers dat echter vooral te danken aan de vermoeidheid van de concurrenten.

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen, die in het verleden onder andere met coaches als Hiddink en Rijkaard samenwerkte, stelt dat Ajax kampioen van Nederland gaat worden omdat onder andere PSV en AZ veel Europese wedstrijden hebben gespeeld.

Volgens Verheijen, die de afgelopen vier jaar meer dan 27.000 wedstrijden heeft geanalyseerd tussen 2001 en 2011, hebben clubs die maar twee dagen rust hebben gehad maar liefst 40% minder kans om een wedstrijd te winnen tegen een club die minstens drie dagen rust heeft gehad.

Vooral in de slotfase van de wedstrijd zou een eerder in de week gespeeld Europees duel de spelers zuur opbreken. De kans dat men in het laatste half uur van de match een tegendoelpunt te verwerken krijgt, is 70% groter dan wanneer men meer rust zou genoten hebben voor het duel.

Daarmee bewijst de Nederlander wat uiteraard al langer werd aangenomen in de Europese voetballerij. Verheijen pleit nu voor een internationale regel, waarbij clubs minimaal drie rustdagen moeten hebben tussen twee wedstrijden.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties