Volgende maand opnieuw groots tennisvoetbaltornooi

Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Volgende maand opnieuw groots tennisvoetbaltornooi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het weekend van 26 en 27 mei is het weer zover: dan wordt de Flanders Tennis-Foot Cup georganiseerd in Lokeren, het grootste tennisvoetbaltornooi van het land.

Met het einde van het voetbalseizoen in zicht, duiken her en der weer allerlei mini- en zaalvoetbaltornooien op, zowel indoor, als outdoor. De vreemde eend in de bijt blijft nog altijd de Flanders Tennis-Foot Cup, het grootste tennisvoetbaltornooi van het land. Ex-profvoetballer Kenny Verhoene is één van de organisatoren. “Zeven jaar geleden begonnen we heel bescheiden aan de eerste editie in Wachtebeke. De verhuis naar de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren, drie jaar later, heeft de Flanders Tennis-Foot Cup een positieve impuls gegeven. Met de steun van Jupiler kunnen we de site daar mooi aankleden en alles is er gewoon voorhanden om de deelnemers op een toffe manier te ontvangen.”

“Ook al groeiden we ondertussen uit tot een grote organisatie, de gezelligheid blijft één van onze troeven”, voegt Jan Van Damme er meteen aan toe. Van Damme heeft er bijna zijn eerste seizoen opzitten als hoofdkinesist van Club Brugge en hij kijkt natuurlijk weer uit naar de sportieve tweedaagse in zijn geboortestad. “Het werk bij Club, gecombineerd met een eigen praktijk aan de Durme, vergt enorm veel energie. De Flanders Tennis-Foot Cup is de ideale uitlaatklep. Mocht ik dit evenement niet zelf organiseren, ik schreef me onmiddellijk in. Elk jaar moet ik me trouwens inhouden om toch mee te doen. Soms springen we eens in bij een team dat een speler te weinig heeft, gewoon om dat gevoel nog eens te mogen ervaren. Tennisvoetbal is superfun. We spelen het ook vaak bij Club Brugge en ook de profs amuseren zich te pletter. Er zal trouwens een serieuze delegatie van Club aanwezig zijn op zaterdag.”

“De inschrijvingen lopen weer als een TGV”, vertelt Miesj De Meyst terwijl hij het scherm van zijn laptop bekijkt. “Momenteel zitten we aan ruim 50 teams voor het tornooi op zaterdag en aan zo’n 30 ploegen voor het jeugdtornooi op zondag. Wie nog wil meedoen, zal zich moeten haasten. Want net als de voorbije jaren beperken we bewust het aantal inschrijvingen. Het spelplezier en de onderlinge vriendschappelijke contacten staan op de eerste plaats. Iedereen moet zoveel mogelijk kunnen spelen. Vorig jaar hebben we voor enkele bekende koppen een toegeving gedaan en het aantal ploegen opgekrikt van 60 naar 66. Maar dat moet geen traditie worden. Met plezier begroeten we ook de groei van het jeugdtornooi omdat we daar veel energie insteken. Jeugdvoetbal ligt ons allemaal nauw aan het hart en het is ook hartverwarmend om die jongens en meisjes bezig te zien op zo’n dag. Ook dat tornooi breidt elk jaar uit. De deelname is bovendien gratis.”

“Dat willen we ook zo houden”, gaat mede-organisator Kristof Mannaert verder. “Iedereen moet op het einde van de dag met een goed gevoel uit Lokeren vertrekken. Daarom proberen we ook alle ploegen te belonen met een prijs. Hoofdsponsor Jartazi Sportswear heeft al heel wat materiaal opzij gehouden voor onze deelnemers. En wie in het verleden al eens is langsgeweest op ons tornooi, weet dat we graag uitpakken met tal van nevenevenementen en tal van verrassingen voor Jan en alleman: voor de profvoetballer, de amateur, de basketballer, de sportjournalist of de supporter. Niemand hoeft dus met lege handen naar huis te gaan.”

De Flanders Tennis-Foot Cup gaat door op zaterdag 26 (iedereen) en zondag 27 mei (jeugd tot U14) op de twee kunstgrasvelden van Sporting Lokeren. Info en inschrijven kan u hier doen op de site.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties