Niet Vertonghen maar speler RKC is beste speler van Nederland

Jefrey Van der Straeten
| 30 reacties
Niet Vertonghen maar speler RKC is beste speler van Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd de winnaar bekendgemaakt van de beste speler van Nederland volgens het weekblad VI. De prijs ging naar RKC-middenvelder Evander Sno. Van Jan Vertonghen was geen spoor te bekennen in de top-5.

Het weekblad Voetbal International geeft ieder weekend aan elke speler een rapportcijfer op tien, waarna op het eind van het seizoen naar het gemiddelde wordt gekeken. Op basis van een heel seizoen komt Evander Sno als beste speler uit de bus.

De sterke middenvelder zorgde er mee voor dat de promovendus nog kans maakt op Europees voetbal volgend seizoen. Eerder speelde Sno bij Celtic en Ajax. Bij die laatste club kreeg hij in 2010 nog een hartstilstand tijdens een beloftenwedstrijd.

Sno heeft een aflopend contract bij RKC en zal dat niet verlengen. Er zou in Nederland belangstelling zijn van ADO, NEC, Roda JC en Utrecht. Ook uit het buitenland zijn er veel clubs met concrete interesse volgend Sno. Hoeveel? “Ik ben de tel een beetje kwijt”, zegt hij aan VI.

Opvallend is dat Jan Vertonghen niet in de top-5 eindigde. Afgelopen weekend kreeg hij nog de Nederlandse Gouden Schoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties