Er is dit weekend niet enkel een Champions League-finale!

Jefrey Van der Straeten
| 8 reacties
Er is dit weekend niet enkel een Champions League-finale!
Foto: © SC

Vanavond zijn alle ogen gericht op de Champions League-finale. In sommige landen worden echter nog belangrijke wedstrijden gespeeld. Een overzicht.

Zaterdag:

Engeland, promotie naar de Premier League

Blackpool en West Ham maken vandaag op Wembley uit wie van hen het derde promotieticket voor de Premier League ontvangt. Eerder verzekerden Southampton en Reading zich al van het stapje hogerop.

Spanje, Liga Adelante

Met nog vier wedstrijden te spelen, is Deportivo La Coruna bijna zeker van een terugkeer naar de Primera Division. De eerste twee in de Spaanse tweede klasse promoveren immers rechtstreeks; nummers 3 t.e.m. 6 strijden voor het resterende ticket. Met een voorsprong van zeven punten op de nummer drie ziet het er dus goed uit voor Depor

Celta Vigo en Valladolid staan tweede en derde. Allicht sluit één van hen zich aan bij La Coruna om meteen de stap naar eerste klasse te maken. De andere zal samen met enkele andere teams strijden voor het laatste ticket omhoog. Op dit moment zijn dat Alcorcon, Cordoba en Hercules. 

Schotse bekerfinale

De Schotse bekerfinale gaat vandaag tussen Hibernian en Hearts. Het is voor het eerst sinds 1896 dat de twee clubs uit hoofdstad Edinburgh nog eens tegenover elkaar staan in de bekerfinale.  

Zondag:

Frankrijk, Ligue 1

Verrassing van het seizoen Montpellier kan kampioen spelen als het minstens een punt pakt op verplaatsing bij het reeds gedegradeerde Auxerre. Als het verliest en achtervolger PSG wint, mogen de hoofdstedelingen zich als kampioen kronen.

PSG moet echter op bezoek bij Lorient, dat de punten nodig heeft om niet te degraderen. Overigens komen er nog acht (!) clubs in aanmerking voor degradatie.

Italië, bekerfinale

Juventus kan de dubbel pakken door ook de Coppa Italia te winnen. Daarvoor moet het wel voorbij Napoli, dat al zeker is van deelname aan de Europa League.

Italië, Serie B

De eerste twee promoveren naar de Serie A, nummer drie tot zes spelen de eindronde.

Als Torino en Pescara hun respectievelijke wedstrijden winnen, promoveren ze naar de Serie A. Sassuolo en Verona staan derde en vierde. Deze clubs zijn al zeker van de eindronde, maar kunnen bij een misstap van de eerstgenoemde ploegen nog rechtstreeks promoveren.

Daarna maken er nog drie clubs kans op de twee overige eindrondetickets: Varese, Sampdoria en Padova. Met nog twee wedstrijden te spelen moet Padova nog vier punten goedmaken op Sampdoria.

Nederland, play-off Europa League

In de terugwedstrijd van de play-off moet RKC in Arnhem een 3-1 achterstand goedmaken tegen Vitesse. Anders gaat de club van Anderlecht-target John Van den Brom volgend seizoen de Europa League in.

Portugal, bekerfinale

In de Portugese bekerfinale neemt Sporting CP het op tegen Academica.

Griekenland, play-offs

Eerder verzekerde Olympiakos zich al van het kampioenschap. Nu spelen AEK Athene, Panathinaikos, PAOK en Atromitos nog om het toegangsbewijs voor de voorronde van de Champions League.

AEK, dat negen punten telt, en Panathinaikos, dat zeven punten telt, nemen het tegen elkaar op. Als Panathinaikos wint, zijn ze kampioen. AEK heeft genoeg aan een gelijkspel, tenzij PAOK (dat ook zeven punten telt) met een bijzonder groot doelpuntenverschil wint van Atromitos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties