Het is officieel: Drogba vertrekt bij Chelsea

Jefrey Van der Straeten
| 17 reacties
Het is officieel: Drogba vertrekt bij Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea bevestigt vandaag dat Didier Drogba de club wel degelijk zal verlaten eind juni. De Ivoriaan is einde contract en zal dat niet verlengen. De speler was acht jaar actief in Londen.

Ron Gourlay, de CEO van Chelsea: “We zagen deze beslissing al een tijdje aankomen, maar Didier en de club hebben de laatste dagen de knoop doorgehakt. We wilden immers allemaal focussen op de Champions League-finale.”

“Drogba is een Chelsea-legende en zal altijd deel blijven uitmaken van de Chelsea-familie. Hij verlaat de club op een hoogtepunt en is toe aan een nieuwe uitdaging.”

De speler in kwestie vond het naar eigen zeggen een heel moeilijke beslissing om Chelsea te verlaten: “Ik ben heel trots op wat we bereikt hebben. Als team wonnen we elke mogelijke trofee. Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

De Ivoriaan bedankt iedereen in de club en heeft een speciaal woordje over voor Roman Abramovitch en zijn ploegmaats, “waarvan velen hechte vrienden van mij zijn geworden.”

Drogba scoorde 157 goals in 341 wedstrijden voor The Blues. Hij won drie Premier League-titels, vier FA Cups, twee Carling Cups en één Champions League.

Waar hij volgend seizoen naartoe trekt, is nog onduidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties