Lieven Maesschalk en Pieter Loridon starten nieuw project

Jefrey Van der Straeten
| 6 reacties
Lieven Maesschalk en Pieter Loridon starten nieuw project
Foto: © SC

Lieven Maesschalck en Pieter Loridon stelden vandaag 'Move to Prevent' voor, een nieuw project waarin men het belang van de algemene lichaamsontwikkeling in functie van alle sporten wil benadrukken.

Lieven Maesschalck (foto): “Met Move to Prevent willen wij de mensen bewust maken dat preventief bewegen op de juiste manier enerzijds blessures kan voorkomen en anderzijds het lichaam sterker kan maken. De oefeningen die wij tonen zijn eenvoudig, kunnen bijna overal uitgevoerd worden en kunnen bijvoorbeeld perfect in een opwarming geïntegreerd worden.”

Pieter Loridon: “Het allerbelangrijkste binnen onze filosofie is dat het voor jongeren not done is om met gewichten te trainen tot ze volgroeid zijn. Met het eigen lichaamsgewicht kunnen honderden oefeningen en trainingsvormen bedacht worden die perfect voldoen aan alle eisen voor de ontwikkeling van het lichaam.

Loridon gaat voort: “Vanuit mijn expertise in het basketbal hebben we een eerste reeks filmpjes gemaakt waarbij de focus iets meer op het basketbal ligt, maar de oefeningen kunnen perfect geïntegreerd worden in andere sporten. Het is de bedoeling om in de toekomst voor verschillende sporten een reeks uit te werken. De filmpjes zijn heel tof en jong, en zullen de mensen zeker aanspreken. De komende weken zullen we verschillende oefenvormen lanceren.”

Hieronder ziet u een eerste filmpje van Move to Prevent:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties