Eerste prijs voor Stefan Leleu als trainer

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Eerste prijs voor Stefan Leleu als trainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oudenaarde dwong zondagavond via strafschoppen zijn plaats af in tweede klasse. Het is geleden van 1983, dat de Oost-Vlamingen nog in deze reeks speelden. Voor trainer Stefan Leleu is dit de eerste prijs in zijn nog jonge trainersloopbaan.

 Oudenaarde koelbloedig bij strafschoppen

Oudenaarde speelde een bijzonder knappe eindronde, waarin het geen enkele match verloor. Enkel in de finalematchen tegen Centre kon het niet scoren, maar de Wolven konden dat ook niet. Na een zenuwslopende wedstrijd bleef KSVO voor 8000 toeschouwers het koelst bij het nemen van de strafschoppen. Doelman Merlier stopte de poging van thuisspeler Cavallo, alle andere pogingen gingen binnen. Voor Oudenaarde is het 29 jaar geleden, dat het zijn laatste match in tweede klasse speelde. Hierna ging het steil bergaf voor de geelzwarten, met als dieptepunt tweede Provinciale in 1997. Sindsdien kwam er een nieuwe bestuursploeg en werd met man en macht gewerkt aan de wederopstanding. Na twee opeenvolgende promoties nam het zijn plaats in het nationale voetbal weer in 1999. In 2006 speelde het kampioen in bevordering. Na 6 seizoenen derde klasse stijgt het nu naar tweede klasse. Met de komst van Alexandre Frutos (SK Ronse) Jan De Langhe (St Wetteren), Timi De Smet (keert terug van de beloften van AA Gent) en Lars Knipping (doelman, W-Zaventem) had KSVO zijn transferwerk om volgend jaar in 3de klasse te spelen reeds afgerond. Manager Vander Schelden verklaart dat, nu de ploeg de stap naar 2de klasse neemt, er mogelijk nog 1 tot 2 extra versterkingen kunnen bijkomen.

De jonge bende van Stefan Leleu

Eén van de drijvende krachten bij dit nieuwe Oudenaarde is trainer Stefan Leleu. Na één seizoen als speler bij de geelzwarten, nam hij in het seizoen 2008-2009 het trainerschap op zich. Na een aanloopperiode haalde hij de grove borstel door de selectie en bouwde aan een nieuwe en jonge ploeg. De 42 jarige Hillegemmenaar kiest voor aanvallend en verzorgd voetbal en een mix van vooral jonge spelers met een paar ervaren mannen ertussen. Ouderdomsdekens zijn middenvelder Ludwin Van Nieuwenhuyze (33j) en doelman Pieter Merlier (32j), beiden ex-ploegmakkers van Leleu uit zijn Zulte-Waregem periode. Smaakmakers in de aanval zijn de prille twintigers Mathias Schamp, Jesse Martens en Dempsey Vervaecke. Achteraan staat een verdediging met een gemiddelde leeftijd van nauwelijks 21 jaar. Stefan Leleu speelde als verdediger bij onder andere Sint-Niklase, KV Kortrijk, FC Antwerp en Zulte-Waregem waarmee hij de Cofidiscup won. Komend seizoen mag Stefan Leleu nu als trainer op bezoek bij zijn oude makkers op de Bosuil

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties