Blanc trekt muurtje op, Nasri valt naast de basiself

Tomas Taecke
| 16 reacties
Blanc trekt muurtje op, Nasri valt naast de basiself
Foto: © SC

De Franse sportkrant L'Equipe weet enkele uren voor de partij in welke samenstelling Les Bleus vanavond tegen Spanje voor de dag zullen komen. Samir Nasri is het slachtoffer van de defensieve keuzes die bondscoach Laurent Blanc heeft gemaakt.

Tomas Taecke in Donetsk

Op de persconferentie daags voor de partij tegen Spanje gaf Laurent Blanc al te kennen dat Frankrijk zich in zekere zin zou aanpassen aan wat mogelijk de sterkste ploeg ter wereld is. 24 uur later blijkt dat de Franse keuzeheer zijn pionnen wel heel defensief heeft geschikt.

Achterin zal Anthony Réveillère voor het eerst aan de aftrap verschijnen. Hij neemt de plaats in van Debuchy, die een rij naar voor schuift en rechtshalf komt te spelen. Centraal staan Koscielny - die de geschorste Mexès vervangt - en Rami. Linksachter is opnieuw Clichy, die de voorkeur krijgt op Evra.

Op het middenveld zien we straks Cabaye (terug uit blessure), Yann M'Vila en zoals eerder gezegd Debuchy aan het werk. Voorin spelen Malouda en Ribéry in steun van Benzema. Diarra en Nasri starten dus op de bank, net als Ben Arfa die tegen Zweden nog aan de aftrap verscheen. Vanaf 20.45u zullen we zien of La Roja dit defensief ingestelde Frankrijk kan slopen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties