Interview Kouyate: "Keer zo snel mogelijk terug na OS"

Kouyate: "Keer zo snel mogelijk terug na OS"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate is momenteel mee op stage met Anderlecht, maar vertrekt maandag reeds. Dan begint hij immers de voorbereiding op de Olympische zomerspelen van Londen. Daardoor mist hij ook de eerste voorronde van de CL die Anderlecht moet afwerken.

Johan Walckiers in Saalfelden

Cheikhou, je hebt weinig vakantie gehad nietwaar?

Een tiental dagen die ik doorbracht met de familie. Het is niet veel, maar beter dan niets. Ik heb na de competitie nog enkele oefenmatchen met Senegal afgewerkt. 

Bij Senegal speel je nog altijd als middenvelder. Heb je daar niet over gepraat met de coach?

Ik heb geen probleem om bij Senegal als centrale middenvelder te spelen. Ik ben dat gewoon. Hier bij Anderlecht blijf ik echter verdediger. Daar ben ik zeker van, ik vertrek op dezelfde basis als vorig seizoen. Ik heb daarover nog niet gesproken met de coach, maar ik ga daar vanuit.

Je hebt al gepuft tijdens de stage.

Een herneming is altijd zwaar. En ik heb weinig vakantie gehad. Vorig jaar was het nog zwaarder, maar we trainen nu wel twee of drie keer op een dag. Dat maakt het lastig.

De nieuwe trainer hanteert een andere stijl.

Dat voel je ook. Als je de trainingen ziet, weet je dat we anders gaan spelen. We kennen ook de Hollandse manier. Het is een stijl die me kan helpen om nog beter te worden als verdediger, want ik ga meer ruimte krijgen om eens mee naar voor te trekken.

Je vertrekt naar de Olympische Spelen op een moeilijk moment, want je mist de eerste voorronde voor de CL die Anderlecht moet spelen.

Ja, maar ik kijk er echt naar uit en wil daar echt wel spelen. Dat weet het bestuur en ze hebben ook niet aangedrongen om te blijven. Mij was beloofd dat ik mocht gaan indien we kampioen speelden. Er waren geen andere preciseringen. Ik heb er met het bestuur over gepraat en ze laten me gaan. Dat is een mooie geste van hen.

Wat verwacht je van die OS?

We willen iedereen verrassen, want niemand verwacht ons. Daardoor hebben we ook geen druk. We hebben niets te verliezen, maar alles te winnen. 

Hoe leeft men in Senegal daar naartoe?

Het is de eerste keer dat we ons voor dat toernooi kwalificeren. Ik zei net dat er geen druk was, maar dat is misschien niet helemaal juist. De mensen in Senegal hebben vertrouwen in ons en willen dat we het goed doen. 

Je weet, er is een vorig geval geweest van een verdediger die naar de OS trok en daarna een transfer maakte.

Pareja? (lacht) Ja, ik weet het, maar ik ben nu speler van Anderlecht en zal dat na de Spelen ook nog zijn. Ik blijf dit seizoen, dat heb ik al veel gezegd. Als we een goed parcours afleggen zal ik nog gemotiveerder terugkomen. En ik keer direct terug, want ik wil de ploeg helpen in die belangrijke wedstrijden.

Je bent ook bijna Belg?

Ik heb mijn Belgisch paspoort bijna beet. De politie is al langs geweest om me wat vragen te stellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties