Blauw-zwart boekt zege tegen Dortmund

Blauw-zwart boekt zege tegen Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft de partij tegen Borussia Dortmund in het kader van de Brugse Metten winnend afgesloten (3- 1). Vooral voor de kampwissel liet blauw-zwart tegen de Duitse landskampioen een sterke indruk achter.

Tomas Taecke in Brugge

Met de vijfde - en voorlopig laatste - nieuwkomer Jim Larsen in de basis schoot blauw-zwart uitstekend uit de startblokken. Kujovic reageerde attent op een hakbal van Bittencourt maar het was Refaelov die na een mooie collectieve aanval namens de thuisploeg de score mocht openen. Akpala gaf mee met Meunier die niet zelfzuchtig was en 'Rafa' het openingsdoelpunt aanbood (1-0).

Tegen een matig Dortmund, dat alle EK-gangers voorlopig rust gunde, liet Club de bal vlot van voet tot voet gaan. Voorbij het kwartier bezorgde Larsen zijn nieuwe werkgever in de kluts de dubbele voorsprong (2-0). Samen met de uiterst gretige Blondel en een zeer sterke Vadis domineerde zijn landgenoot Jorgensen centraal op het middenveld.

Verder liet ook Refaelov zich opmerken met enkele knappe dribbels. Club was de betere ploeg, toch lukte de Duitse landskampioen de aansluitingstreffer. Figueras liet Bittencourt zomaar in zijn rug weglopen, de van Cottbus overgekomen vleugelspits deponeerde de bal netjes in de verste bovenhoek (2-1).

Ook na de pauze kreeg Club de beste kansen. Eerst ging een plaatsbal van Jorgensen maar net naast, even later zag Figueras zijn kopbal van de lijn gekeerd worden. Een bij momenten nonchalante Donk zette een kwartier voor inrukken Vadis vrij voor Weidenfeller. De middenvelder aarzelde te lang waardoor een mooie kans om de voorsprong uit te diepen verloren ging.

Opvallend: coach Georges Leekens wachtte tot de 77ste minuut vooraleer hij een eerste wissel doorvoerde. De geblesseerde Jorgensen werd noodgedwongen gewisseld voor Van Acker. In de absolute slotfase plaatste een andere invaller het orgelpunt. Vazquez omspeelde Langerak en plaatste vanop afstand het orgelpunt (3-1).

Club: Kujovic, Hoefkens ('82 Camozatto), Refaelov ('82 Lestienne), Jorgensen ('77 Van Acker), Blondel, Larsen, Akpala ('82 Bacca), Donk, Meunier, Figueras, Vadis ('82 Vazquez)

Basiself BVB: Weidenfeller, Subotic, Kirch, Santana, Halstenberg, Kehl, Bender, Leitner, Grosskreutz, Schieber, Bittencourt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties