Interview Foket debuteert Europees: "Ik heb de juiste keuze gemaakt"

Foket debuteert Europees: "Ik heb de juiste keuze gemaakt"
Foto: © SC

Het blijft hard gaan voor Thomas Foket. De jongeling - van vierdeklasser Dilbeek Sport overgenomen - speelde zich tijdens de voorbereiding in de gratie van Trond Sollied. Donderdag mocht hij zelfs al zijn eerste Europese minuten volmaken.

In de voorrondes van de Europa League tegen het Luxemburgse FC Differdange kreeg Foket een kwartier speeltijd. "Na de match tegen Bayer Leverkusen een nieuw hoogtepunt voor mij", lachte Foket. Dinsdag verkondigde Trond Sollied reeds dat de 17-jarige middenvelder "in stijgende lijn" zit. Een understatement, want hij verteert de aanpassing naar eerste klasse wonderwel.

"Ik voel me goed en wordt door de ploegmaats langs alle kanten gesteund", zei Foket aan onze redactie. Een jongen van 17 die meteen voor de leeuwen geworpen wordt: op en naast het veld. "En daar had ik toch wat schrik voor. Die jongens bekijken me echter niet van: wat komt die hier doen? Niemand kijkt op mij neer."

"Ik krijg veel hulp van de jongens die op mijn positie spelen. Christian Brüls geeft me regelmatig aanwijzingen, maar ook Benito Raman en Hannes Van der Bruggen helpen me. Het valt allemaal ongelooflijk goed mee", vervolgde hij.

"Ik heb de juiste keuze gemaakt door naar Gent te gaan", knikt hij. "Ook voor mijn studies. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik volgend jaar ga studeren, maar ik denk dat het Rechten gaat worden. Ja, ik weet dat het zwaar gaat worden, maar ik wil er wel voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties