Interview Gorius: "Hoop iets moois neer te zetten met Genk"

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Gorius: "Hoop iets moois neer te zetten met Genk"
Foto: © SC

Julien Gorius staat voor een nieuwe uitdaging: met RC Genk speelt hij mee voor de prijzen en mag hij voor het eerst Europees aan de bak. "Ik hoop iets moois neer te zetten met deze club", vertelt hij aan onze redactie.

"De voorbereiding loopt goed, ik schiet goed op met mijn nieuwe ploegmakkers. Het verschil met KV Mechelen is duidelijk voelbaar maar het is altijd mijn ambitie om met de besten te spelen. Hopelijk slaag ik erin iets moois neer te zetten met Racing Genk."

Op links
Tegen PSV liet trainer Mario Been Gorius opdraven op de linkerkant. "Ik speel waar de ploeg mij nodig heeft, het maakt me weinig uit of dat centraal of op links is. Het zal misschien nodig zijn om wat aan te passen maar met de nodige voetbalintelligentie lukt dat snel."

"Als je goed aan de competitie begint, zit je onmiddellijk in een goede flow."
Julien Gorius

Voorzitter Houben maakte duidelijk dat de top drie het doel is voor Genk. "In de top drie eindigen wordt niet evident want er zijn veel concurrenten die dezelfde ambitie hebben, denk maar aan Anderlecht, Club, Standard en Gent. Toch moeten wij geen schrik hebben. Genk heeft een heel goed seizoenseinde gekend en we moeten proberen op dat elan door te gaan."

"We hebben een team met veel jongeren maar ook met voldoende ervaren spelers en daar mag ik mezelf bij rekenen. Het is belangrijk een goede mix te vinden tussen jeugd en ervaring."

Europa
Gorius mag voor het eerst in zijn carrière ook Europees aan de bak. "Ik heb dat nog niet gedaan dus daar kijk ik wel naar uit. De ploegmaats zeggen dat het een hele ervaring is dus dat is wel belangrijk. Maar eerst komt de competitiewedstrijd tegen Cercle eraan. Als je goed aan het seizoen begint, zit je onmiddellijk in een goede flow en dat is ontzettend belangrijk", besluit de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties