Reactie Odoi: "Deze week leken mijn voorzetten nog op niks"

Odoi: "Deze week leken mijn voorzetten nog op niks"
Foto: © SC

Dennis Odoi speelde een goede wedstrijd op de rechtsachter. Hij kon zelfs de assist voor Dieumerci Mbokani laten optekenen. Toch wist hij ook dat er nog heel wat werk voor de boeg is.

Johan Walckiers in Anderlecht

Vooral verdedigend leek er het één en ander nog niet te kloppen. "Ik snap wel niet waarom jullie zeggen dat de verdediging niet juist zat", aldus Odoi. "De eerste goal kwam er na een individuele fout en de tweede was een tegenaanval. Het is niet zo dat de defensie niet goed was, verdedigen moet uit de hele ploeg komen. Ook de aanvallers moeten hun werk doen."

Odoi was wel heel blij met zijn assist. "Weet je waarom? Ik had er deze week nog op geoefend met Dennis (Praet). Mijn voorzetten leken op niets. Dat is een werkpunt voor mij, maar zo'n mooie naar Dieu. Ik moest er mee lachen, want deze week ging het nog van geen kanten."

Het was opmerkelijk, maar Odoi haalde heel veel de achterlijn. "Dat probeer ik altijd te doen. Ik ben iemand die graag meegaat, maar er zullen wedstrijden komen dat zoiets moeilijker gaat. Dan moet er eerst verdedigd worden."

Het verschil met vorig jaar is groot, zeker voor Odoi, die niet veel aan spelen toekwam. "Vooral de communicatie is veranderd. Er wordt gesproken door de technische staf, wat vorig jaar niet altijd het geval was. In de trainingen zit ook meer variatie, vorig jaar was het altijd hetzelfde", leek hij Jacobs op de korrel te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties