"Derde voorronde is een stunt voor ons"

Dennis Moonen
| 14 reacties
"Derde voorronde is een stunt voor ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht mag vanavond niet al te veel problemen kennen met het Litouwse Ekranas. Zelfs de Litouwse pers loopt niet warm voor het duel in de derde voorronde van de Champions League. Bij Ekranas kijken ze wel uit naar de wedstrijd.

Het Constant Vandenstockstadion zal straks uitverkocht zijn. Vanuit Litouwen is de belangstelling heel wat minder. Het vak voor de supporters van Ekranas zal nagenoeg leeg zijn. Toch beseft men bij Ekranas dat ze tot nu toe al iets moois hebben gerealiseerd. "De derde voorronde van de Champions League bereiken is een stunt voor een club als Ekranas", aldus trainer Valdas Urbonas op de persconferentie. "Tegen een opponent als Anderlecht hebben we niets te verliezen. Aan mijn spelers heb ik gezegd dat ze moeten genieten. In onze clubgeschiedenis hebben we nog nooit een mooiere tegenstander dan Anderlecht tegengekomen." 

Hoewel Ekranas een relatief onbekende ploeg is, loopt er daar toch een halve Belg rond. Yani Urdinov is een Macedoniër die in België geboren is. "Als we het eerste half uur overleven dan zit er wel iets in", aldus Urdinov. "De sfeer in het stadion zal wellicht omslaan en de druk zal minder groot zijn. In het ideale scenario pikken we op dat moment een doelpuntje mee op de counter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties