Interview "AA Gent is beter dan Standard"

Tomas Taecke
| 23 reacties
"AA Gent is beter dan Standard"
Foto: © SC

Francky Dury nam op de openingsspeeldag zijn Nederlandse collega Ron Jans te grazen. Essevee schoot stevig uit de startblokken maar heeft zijn lessen getrokken uit de voorbije kwakkelseizoenen.

Tomas Taecke in Waregem

Kort na de middag spreekt Francky Dury de verzamelde pers toe in het perslokaal aan de Gaverbeek. 'Mister' Essevee geniet nog na van de stuntzege op Sclessin maar richt ondertussen zijn pijlen op de Buffalo's. Op straffe uitspraken moeten we in Waregem dit seizoen niet rekenen. De club heeft zijn lesje geleerd en wil allesbehalve nogmaals hard op de neus gaan zoals de voorbije periode.

"De sfeer was al goed en is na een zege op Standard natuurlijk fantastisch", steekt Francky Dury van wal. "We hebben niet enkel gewonnen maar ook goeie voetbal gebracht. De beste kansen waren voor Zulte Waregem, alhoewel Standard het balbezit kon opeisen".

Hoe verliep de voorbereiding? Zat een dergelijke stuntzege er een beetje aan te komen?

"De voorbereiding was positief omdat we geen nederlagen of gekwetsten hadden. Natuurlijk moet je op je hoede zijn voor overmoed. Toch had ik een tweeslachtig gevoel, want echt super hadden we ook nooit gevoetbald".

Er is weinig veranderd bij dit Zulte Waregem ten opzichte van vorig seizoen…

"Onze transfers hebben we in januari al gedaan (Leye, Berrier nvdr.). We hebben weinig gekocht omdat we spelers kansen willen geven om zich verder te ontwikkelen. Het enige verschil is dat dit nu wel met resultaten gepaard moet gaan".

Hebben jullie daardoor een streepje voor op de tegenstand?

"We hebben een streepje voor, maar niet omdat we met quasi dezelfde spelerskern werken. Wel omdat we geleerd hebben uit wat er in het verleden is gebeurd. We hebben goeie lessen getrokken uit het falen en zijn sterk gemotiveerd om er een goed seizoen van te maken en kost wat kost te vermijden wat er zich vorig seizoen heeft afgespeeld".

Zondag komt AA Gent over de vloer, hoe schat je hen in?

"In ieder geval hoger dan Standard. Gent is een club die kan terugvallen op zijn automatismen. Enkel Messoudi is nieuw in de basis, de rest speelde er al".

Bekijk je hen vanavond tegen het Hongaarse Videoton?

"We zullen zoals altijd alle informatie verzamelen en hen uitgebreid bekijken. Maar AA Gent is een goeie tegenstander met terechte ambities. Ze spelen doordeweeks wel Europees, maar met deze spelerskern moet je dat kunnen opvangen. Net als elk seizoen is AA Gent een stevige kandidaat voor de Europese plaatsen".

Wat is de ambitie van Zulte Waregem nu eigenlijk precies?

"Ik probeer altijd een haalbaar doel na te streven. Op dit moment is het bereiken van PO1 te hoog gegrepen. Je hebt de top vijf en dan volgen er enkele ploegen die de laatste jaren goed werk hebben geleverd. Ik denk aan Lokeren, Kortrijk, Cercle Brugge terwijl ook Beerschot en KV Mechelen die ambitie koesteren. We moeten onze plaats kennen en stap voor stap het juist pad bewandelen".

Wat ontbreekt er dan nog bij Essevee om die stap opnieuw te zetten?

"Standvastigheid en uitstraling. Als je ziet hoe Lokeren een achterstand tegen Beerschot ombuigt in een ruime zege. Zij teren op wat ze de voorbije seizoenen hebben bereikt. Wij moeten stelselmatig opnieuw bouwen en onze doelstellingen verwezenlijken. Nogmaals: spelers, trainers, bestuur, supporters, iedereen beseft hard dat een seizoen als de voorbije zich simpelweg niet meer mag voordoen".

Hoe graag wint Francky Dury van zijn ex-ploeg AA Gent?

"Ik win liefst alle wedstrijden, ook op Standard had ik op voorhand graag gewonnen. Er is veel geschreven in de media, maar ik heb een fantastisch jaar beleefd bij AA Gent. Enkel die play-offs waren een smetje op een schitterend jaar. AA Gent is een absolute topploeg: we zullen het met dezelfde mentaliteit als die vanop Sclessin moeten doen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties