Finnbogason: "Bij Heerenveen is alles top"

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Finnbogason: "Bij Heerenveen is alles top"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Finnbogason is donderdag aangekomen bij zijn nieuwe club SC Heerenveen en heeft het daar al volop naar zijn zin. De Ijslander tekende een contract voor drie seizoenen bij de Friezen.

Technich directeur Johan Hansma is opgetogen met de komst van de aanvaller. “We zijn verheugd met het aantrekken van onze nieuwe, 23-jarige Ijslandse spits Alfred Finnbogason. Hij spreekt Nederlands, dus dat is ook wel prettig”, aldus een vrolijke Hansma.

Finnbogason die met het nummer 11 zal spelen, is naar eigen zeggen blij met zijn keuze voor Nederland. “Ik ben erg blij dat ik hier ben. Alles is top hier, zoals bijvoorbeeld het stadion”, aldus de ex-Lokeren spits. “Ik ben een speler die altijd het strafschopgebied vindt en kan zowel doelpunten maken als assists geven. Waar ik minder goed in ben, kan ik zelf niet zeggen.”

“Heerenveen is een fantastische stap voor mij. Veel topspelers hebben via deze club de overstab naar een topclub kunnen maken. Ik heb al gesproken et Sigthórsson van Ajax en Gudmundsson van AZ. Zij vinden deze club ook fantastisch", aldus Finnbogason.

Maandag kan de spits zijn debuut maken in voor de club uit Friesland, in de wedstrijd tegen Feyenoord. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties