De Keersmaecker: "Derby om de twee jaar organiseren"

De Keersmaecker: "Derby om de twee jaar organiseren"
Foto: © SC

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker kon met zijn vreugde geen blijf na de winst tegen Nederland. Het positivisme rond de nationale ploeg doet ook de preses veel deugd.

"Ik ben na de match in de kleedkamer geweest bij de spelers", aldus De Keersmaecker in HLN. "Ik heb daarna niet kunnen slapen - zoveel adrenaline stroomde er door mijn bloed. Ik heb de hele wedstrijd 's nachts nog eens bekeken. Ik heb geen oog dichtgedaan. Dat was me nog nooit overkomen."

"Het publiek en de ploeg waren fantastisch. Ik ben blij met de manier waarop we gewonnen hebben, maar ik moet ook zeggen dat Marc Wilmots het goed heeft gedaan, met cruciale wissels van belangrijke spelers. En ik vond ook zijn boodschap achteraf sterk: de voetjes op de grond houden."

De Keersmaecker vindt ook dat de derby der Lage Landen meer moet georganiseerd worden. "Na deze wedstrijd ben ik nog gesterkt in het idee dat we deze derby vaker moeten organiseren. Elk jaar zal niet mogelijk zijn, omdat je soms ook oefeninterlands moet kiezen in functie van komende tegenstanders. Maar nu was het acht jaar geleden en dat was te lang. Eén keer om de twee jaar tegen elkaar spelen, lijkt me een mooi streefdoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties