Premier League: Hazard en Fellaini trefzeker

Tomas Taecke
| 52 reacties

Eden Hazard is zich stilaan onsterfelijk aan het maken op Stamford Bridge. Met een strafschopdoelpunt en een assist leidde onze landgenoot The Blues naar een derde opeenvolgende zege. Ook Marouane Fellaini vond opnieuw de weg naar het net.

In ruim één week tijd heeft Eden Hazard zijn stempel gedrukt in de Premier League. Analisten, fans en collega's zijn na drie wedstrijden vol lof over de Rode Duivel. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Newcastle was Hazard opnieuw bepalend. Met een omgezette strafschop en een assist op een sterke Torres was hij andermaal bepalend (2-0).

Nog zaterdagmiddag liet ook Robin Van Persie zijn eerste doelpunt namens United optekenen. Van Persie maakte tegen Fulham na tien minuten een vroege achterstand ongedaan. Duff had The Whites al na enkele minuten op voorsprong gebracht. United liep voor de pauze nog uit via Kagawa, die eveneens voor het eerst scoorde, en Rafael. Door een eigen doelpunt van Vidic werd het nog spannend op Old Trafford, maar Manchester United kon uiteindelijk toch zijn eerste seizoenszege boeken (3-2).

Een andere Belg die zijn seizoenstart niet gemist heeft, is Marouane Fellaini. De Everton-middenvelder was opnieuw trefzeker tijdens de mooie uitzege van The Toffees op het veld van het kwakkelende Aston Villa. Everton won met 1-3, ook Jelavic en Pienaar pikten een doelpuntje mee.

Jan Vertonghen mocht ook debuteren namens Tottenham. De gewezen Ajacied zat vorige week 90 minuten op de bank bij Newcastle maar kwam tegen WBA meteen aan de aftrap. Vertonghen speelde de hele wedstrijd, Lukaku mocht aan de overzijde pas na de pauze zijn opwachting maken. Een late goal van Morrison zorgde ervoor dat de Spurs opnieuw niet konden winnen (1-1).