Analyse (On)verwachte transfers

Robby Morren
Robby Morren
| 25 reacties
(On)verwachte transfers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste dag voor het sluiten van de zomermercato was er nog behoorlijk wat activiteit op de Belgische transfermarkt. We belichten voor u de opvallendste transfers.

Van Racing Genk werd de grootste transferbedrijvigheid verwacht. Uiteindelijk kreeg Christian Benteke zijn zin, de transfer naar Aston Villa werd afgerond. Genk verliest een hele belangrijke speler maar de kas wordt opnieuw stevig gespijsd. De transfersom zou immers in de buurt van de 10 miljoen euro liggen.

Drie nieuwe spelers voor Genk
Wat al langer in de lucht hing, werd ook gerealiseerd: Genk kaapte Benjamin De Ceulaer weg bij Lokeren en met Glynor Plet, die voor één seizoen gehuurd wordt van Twente, versterkte Genk zijn aanval. Brian Hamalainen werd bij Zulte Waregem gehaald en moet een oplossing bieden voor de defensieve zorgen bij de Limburgers. 

Anderlecht vindt oplossingen
Anderlecht had aangekondigd dat het geen inkomende transfers meer zou verrichten maar versterkte op de laatste dag toch zijn verdediging nog met Bram Nuytinck. Deze linkspoot komt over van NEC. Anderlecht vond op 31 augustus nog oplossingen voor heel wat spelers op overschot. Zo vond Paars-wit onderdak voor Chavarria (Kortrijk), Veselinovic (Beerschot), Diandy, Aoulad en Badibanga trekken naar Charleroi. De Karolingers zorgden nog voor versterking door Rossini te halen bij Zulte Waregem.

Vleminckx
Al vroeg op de dag liet Bjorn Vleminckx weten dat hij bij Club Brugge blijft, ondanks heel wat belangstelling. Vadis Odjidja hield het spannend. Hij trok naar Engeland om de medische tests af te leggen bij Fulham. Voorlopig is het wachten op meer duidelijkheid.

Ogunjimi
Standard lijfde Reza in maar de aanvaller moet nog tot januari wachten om op Sclessin te voetballen. Tot die tijd blijft hij bij Sint-Truiden. Verwacht werd dat Ogunjimi nog zou vertrekken. Hij kreeg van Standard de toestemming om te praten met Celtic maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Perbet blijft
Voor Jérémy Perbet eindigt deze transferperiode dan weer op een sisser. Hij werd de afgelopen maanden aan tal van clubs gelinkt maar uiteindelijk moet de topschutter van het afgelopen seizoen nog zeker tot januari voor Bergen blijven voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties