Interview Kagelmacher: "Moeten promoveren dit seizoen"

Kagelmacher: "Moeten promoveren dit seizoen"
Foto: © SC

Gary Kagelmacher vertrok vorig seizoen in januari van Beerschot naar het Franse Monaco. De Uruguyaanse verdediger is in de ministaat volledig ingeburgerd en staat voor het seizoen van de waarheid: Monaco moet terug naar de Ligue 1.

Kagelmacher werd bij Beerschot bijna letterlijk op handen gedragen. De club verloor heel wat defensieve kwaliteit door het vertrek van ex-speler van Real Madrid, maar met het geld van de transfer kon er geknabbeld worden aan de financiële put. Kagelmacher is echter zijn oude club nog niet vergeten. Wij kregen hem woensdagnamiddag aan de lijn.

Gary, hoe gaat het daar in Monaco met jou?
"Heel goed. Ik ben hier heel gelukkig. De club doet het goed en ik sta altijd in de basis, meer kan ik niet vragen. De coach speelt me zowat overal in de verdediging uit: rechts, links of centraal, maar mij maakt het niet uit zolang ik speel. Maar natuurlijk speel ik nog het liefst centraal. Daar voel ik dat ik het meeste kan doen."

Afgelopen weekend scoorde je ook je eerste goal.
"Fantastisch voor mezelf, want het is mijn eerste goal voor Monaco. Nu voel ik dat ik echt deel uitmaak van de geschiedenis van deze grote club. Spijtig dat we verloren, want we hadden minstens een gelijkspel verdiend. Soms is het echter goed om eens te verliezen, want dan leer je uit je fouten en maak je ze niet nog eens."

Monaco had alvast geen slecht begin. Is dit het seizoen dat het echt moet: promoveren naar eerste klasse?
"Ja, dit seizoen moet het gebeuren. Vorig jaar was het nog de missie om er in te blijven, want op een gegeven moment stonden we er slecht voor. Nu heeft de club heel wat moeite gedaan en haalde het een heel goede coach (de Italiaan Claudio Ranieri, nvdr) en een pak goede spelers. Moest het dit seizoen niet lukken, hebben we gefaald. Het bestuur heeft ons dat ook al duidelijk gemaakt."

Hoe is het leven in een mondaine stad als Monaco?
"Eigenlijk is het maar een kleine stad. Maar het is fantastisch om hier te wonen. Je komt altijd wel ergens een ster tegen (lacht). En het weer is hier fenomenaal. Het regent hier praktisch nooit, heel anders dan België."

Over België gesproken: volg je de competitie nog?
"Ja, zeker! Met Hernan Losada spreek ik nog heel veel over België en Beerschot. Ik had ook veel contact met Roni Porokara en Sherjill MacDonald, maar die zijn nu verhuisd. Ik volg Beerschot dan ook nog. Ik zag dat ze het de eerste vier matchen moeilijk hadden, maar nu twee keer op rij wonnen. Ik hoop dat ze nu vertrokken zijn."

Ze haalden ook nog een ex-Real-verdediger met Raul Bravo.
"Hij was spijtig genoeg al vertrokken toen ik in Madrid aankwam, maar het is een grote naam. Eens hij fit is, zal hij zeker spelen en het niveau omhoog halen. Een heel goede transfer!"

Is er een groot verschil tussen de Ligue 2 en de Belgische eerste klasse?
Eigenlijk bijna geen. Ook hier heb je veel ploegen die het van fysiek en vechtlust moeten hebben. Een paar ploegen steken er voetballend bovenuit, net als in België.

Zou Monaco meespelen aan de top in België?
Ja, dat denk ik wel. We zijn een voetballende ploeg en zouden het veel ploegen lastig kunnen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties