Jonge Duivels uitgeschakeld voor EK

Fabian Morren
| 9 reacties

Volg België nu via WhatsApp!

Voor de Belgische beloften is de EK- droom voorbij. Op de Freethiel in Beveren verloren de Jonge Duivels met 1-3 van Noorwegen. De Belgen maken daardoor geen kans meer op de play-off voor het EK.

Beloftencoach Johan Walem koos voor een, op Dedryck Boyata van Twente na, volledig elftal dat in de Jupiler Pro League speelt. Al na twaalf minuten scoorden de Noren vanaf de stip via Harmet Singh.

Een kwartier later kreeg Pietro Perdichizzi een tweede gele kaart. Jo Inge Berget zette de Noren na een uur tegen tien Belgen vervolgens op 0-2. Mitshy Batshuayi (Standard) zorgde voor de aansluitingstreffer, maar doelman Kaminski moest zich toch nog een derde maal omdraaien. Cercle-spits Mushaga Bakenga maakte er in blessuretijd 1-3 van.

Maandag speelt België nog tegen IJsland, maar die wedstrijd heeft geen belang meer. De Belgen zijn uitgeschakeld. Ze staan derde in hun groep, met acht punten minder dan leider Noorwegen.