Rooney: "Ronaldo kan geen spiegel passeren"

Rooney: "Ronaldo kan geen spiegel passeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wayne Rooney zijn biografie gaat nogal wat stof doen opwaaien. Hij heeft het onder meer over zijn ex-ploegmaat Cristiano Ronaldo en diens ijdelheid. Die neemt volgens de Man U-aanvaller nogal extreme vormen aan.

Ronaldo heeft een 'spiegelcomplex' volgens Rooney. "Sinds ik met Ronnie samenspeel, heb ik ervaren dat hij nooit door kan lopen wanneer hij zichzelf in een spiegel of een raam ziet. Hij moet zichzelf altijd even bewonderen, zelfs als we op het punt staan om een wedstrijd te beginnen."

"Er hangt een spiegel bij zijn zetel in de kleedkamer van ons stadion. Hij bekijkt zichzelf en pept zich op voor de wedstrijd. Ik heb nog nooit iemand ontmoet met meer zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen dan hij", zegt Rooney over zijn ijdele ex-ploegmaat. "Hij draagt alleen dure merkkleding bedekt met glimmende logo’s en komt altijd met veel lawaai het trainingscomplex op. Hij spendeert een fortuin aan zijn uiterlijk."

Maar daarnaast zijn het natuurlijk zijn voetballende kwaliteiten die hem bekend maken. "Cristiano is ongelooflijk gedreven. Dat houd je niet voor mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties