Barcelona volgend seizoen in Catalaanse kleuren

Christophe van den Boom
| 18 reacties
Barcelona volgend seizoen in Catalaanse kleuren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitshirts van FC Barcelona zijn steeds vaker het onderwerp van discussie. Zijn ze mooi of lelijk? De meningen zijn vaak verdeeld. Spaanse sportkrant AS weet dat Barcelona volgend seizoen naar haar roots teruggrijpt en in de Catalaanse kleuren zal spelen tijdens uitwedstrijden.

Het kit van volgend seizoen zal de in eerste instantie de clubkleuren behouden, maar de uitshirts zullen er totaal anders uitzien. De kleuren geel en rood zullen centraal staan. Dat zijn immers de kleuren van de Catalaanse vlag. Dit punt heeft al jaren de aandacht van de fans getrokken en zij vragen zich al langer af of dat niet mogelijk was. Vanaf volgend seizoen komt die droom mogelijk uit.

Het zal de eerste keer in de clubgeschiedenis zijn dat Barcelona in de kleuren van Catalonië zal spelen. De vlag was al eerder te zien op de hals en op de rug, maar het bestuur heeft nooit de stap durven zetten om de shirts helemaal in de kleuren uit te geven. Of het een verbetering is tegenover de cocktailshirts van dit jaar is nog de vraag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties