AZ wacht nog op half miljoen euro voor Pellè

AZ wacht nog op half miljoen euro voor Pellè
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ verkocht Graziano Pellè in de zomer van 2011 voor één miljoen euro aan Parma, maar wacht nog op de helft van dat bedrag.

Dat vertelde Toon Gerbrands, directeur van AZ, aan Voetbal International. "We hebben de zaak aanhangig gemaakt bij de Fifa", aldus Gerbrands. "En ik denk wel dat we sterk staan: alle documenten zijn ondertekend en alles is vrij duidelijk."

De directeur van de Alkmaarders hoopt dat Parma nog op korte termijn met het geld over de brug komt. "We gaan er in elk geval van uit dat het geen jaren meer gaat duren. Ik verwacht dat de Fifa binnen twee maanden een uitspraak zal doen. Met dat vonnis kunnen we Parma dan onder druk zetten."

Financial Fair Play

Gerbrands rekent erop dat de Fifa streng zal oordelen, met de Financial Fair Play-regels in het achterhoofd. "Wie in Nederland zijn plicht niet nakomt, belandt meteen in categorie 1 en mag geen transacties meer doen. Dergelijke harde afpsraken zijn ook nodig op internationaal vlak, tussen de verschillende bonden."

In 2007 kocht AZ Alkmaar, toen onder leiding van Louis van Gaal, Graziano Pellè van Lecce voor zowat zes miljoen euro. De Italiaanse spits kon evenwel nooit volledig overtuigen in Alkmaar. Tegenwoordig speelt hij opnieuw in Nederland, bij Feyenoord, dat hem één seizoen leent van Parma.

'Gemakkelijk om zo van je schulden af te raken...'

AZ wacht overigens ook nog op een deel van de transfersom voor de overgang van Haris Medunjanin naar Real Valladolid. Gerbrands: "Dat verhaal is helemaal te gek voor woorden. Haris speelt alweer een tijdje in Israël.en Valladolid is in tussentijd failliet gegaan. Maar in Spanje kun je binnen een paar weken gewoon opnieuw verdergaan. Onder dezelfde naam en met dezelfde selectie. Gemakkelijk om zo van je schulden af te raken..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties