Interview Courtois: "Met Servië en Kroatië voor eerste plaats strijden"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Courtois: "Met Servië en Kroatië voor eerste plaats strijden"
Foto: © SC

Thibaut Courtois lijkt de onbetwistbare nummer één bij de Rode Duivels al wil hij dat zelf niet zeggen. De doelman voorspelt dat de Rode Duivels met Kroatië en Servië voor de eerste plaats zullen strijden.

"Kroatië begon fel aan de wedstrijd en ze zetten ons goed onder druk. Zij hadden de wedstrijd tegen Wales goed bekeken. In het begin konden zij dat nog belopen maar in de tweede helft kwamen er toch meer mogelijkheden voor ons."

Courtois hield de Rode Duivels vroeg in de tweede helft overeind met een schitterende redding op de doorgebroken Jelavic. "Ik kwam snel uit mijn goal maar ik lette wel op wat ik deed want die scheidsrechter had mij in de Spaanse competitie al eens rood gegeven. Ik nam geen risico en kon de bal redden met mijn borst", legt Courtois uit aan Voetbalkrant.com.

Typisch Spaanse ref
De Spaanse scheidsrechter Mallenco nam enkele dubieuze beslissingen in het nadeel van de Belgen en dat maakte hem niet de favoriet van de supporters. "Tja, dat is een typisch Spaanse scheidsrechter. Ik ben dat gewoon", aldus Courtois. "Ik heb alle respect voor de scheidsrechter en al bij al floot hij een correcte wedstrijd. Er waren geen beslissingen die de wedstrijd hebben bepaald maar soms nam hij inderdaad wel vreemde beslissingen."

"We moeten zorgen dat we in Servië niet verliezen"

"De sfeer in de kleedkamer was een beetje dubbel omdat we tegen Kroatië ook hadden kunnen winnen. Wij hebben de kansen gehad om een tweede keer te scoren maar 1-1 is niet slecht. We moeten zorgen dat we in Servië zeker niet verliezen omdat we nu thuis niet hebben gewonnen."

De doelman beseft dat dit echter geen evidente opgave wordt. "Servië is sterk gestart aan deze campagne want zij wonnen met 6-1 tegen Wales. Zij geven dus niet veel weg en zijn heel efficiënt. Servië is een sterke tegenstander en zij zullen samen met Kroatië en België voor de eerste plaats strijden."

Nummer één
Of hij nu de absolute nummer één is bij de nationale ploeg, wilde Courtois niet gezegd hebben maar hij was wel tevreden over zijn prestatie. "Ik heb mijn wedstrijd gespeeld, ik ben rustig gebleven, heb mijn werk opgeknapt en goed met de verdedigers gecomunniceerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties