Reactie Leekens: "Bordeaux was gewoon een klasse hoger"

Koen Schaaphok
| 58 reacties
Leekens: "Bordeaux was gewoon een klasse hoger"
Foto: © SC

Club Brugge-coach Georges Leekens heeft ongetwijfeld al mooiere dagen gekend. De zware dreun van een 4-0 verlies tegen Bordeaux zal nog wel een tijdje nazinderen. "Bordeaux was gewoon een klasse hoger dan ons.", aldus Leekens.

Na de dramatische nederlaag probeert Leekens te relativeren. “Je moet er altijd van uit gaan dat de tegenstander een slechte dag heeft en dat jij juist een heel goede hebt en vandaag was het helaas andersom. Het is misschien wel goed om vandaag alle tegenslag in 1 keer te incasseren om er dan zondag in de derby sterker te staan.”, aldus de coach van blauw-zwart tegenover de camera’s van Sporza.

Leekens was onder de indruk van het sterke spel van Bordeaux. “Het is over het algemeen een sterk team. Ze hebben onze fouten afgestraft en ons pijn gedaan waar we zwak waren: onze flanken.” Op de vraag of het verlies te wijten is aan een gebrek aan agressiviteit, knikt Leekens. “Dat ook ja, maar vooral het feit dat we bijna overal te laat kwamen en bijna alle duels verloren. Zo zet je de deur naar de 3 punten wijd open en dat maakte het gewoon moeilijk.”

De passage van debutant Bjorn Engels zal de coach ook nog even bij blijven maar niet met schuldgevoelens. “Bjorn kan je weinig verwijten want hij is nog maar 18 jaar. We hadden al enkele kansen gemist en juist daarom heb ik hem laten debuteren. Hij speelde goed. Zijn owngoal moet zijn spel niet overschaduwen.”

Ook de overvolle ziekenboeg kwam nog even aan bod. “Door onze blessures hebben we puur op lef gevoetbald. We durfden te voetballen en probeerden onze flanken af te stoppen. Wie weet hoe het met jongens als Donk, Meunier en Zimling zou zijn geweest. In ieder geval gaan we nu de knop omdraaien en ons op de competitie richten. Daarna gaan we voor de volle winst tegen Maritimo. Eerst gaan er enkele spelers recupereren en dan weet niemand wat er gaat gebeuren. Juist dat maakt voetbal zo mooi.”, besluit Georges Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties