Courtois: "Goede start te danken aan de voorbereiding"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Courtois: "Goede start te danken aan de voorbereiding"
Foto: © SC

Atlético Madrid won zondagavond van Espanyol. Ze blijven in het kielzog van FC Barcelona met slechts twee punten achterstand. Thibaut Courtois wil echter nog niet spreken over de titel.

Enkel in de eerste wedstrijd speelde Atlético gelijk. Al de andere wedstrijden won het, waardoor ze nu op een tweede plaats prijken. Real Madrid hebben al twee keer verloren dit seizoen en dus lijken Los Colchoneros de hoop hoog te houden voor de inwoners van de Spaanse hoofdstad.

16 op 18

Rode Duivel Thibaut Courtois is blij met de reeks, maar met komende wedstrijden tegen FC Barcelona, Malaga en Valencia zal puntenverlies niet lang uit blijven. “Het is waar dat we niet altijd kunen spelen zoals we tot nu toe deden, maar op verplaatsing winnen is altijd moeilijk”, vertelde de Chelsea-huurling na afloop van de wedstrijd tegen Espanyol. “We hadden wat geluk en waren goed georganiseerd. We begonnen met een 16 op 18, maar we moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

“Het was een moeilijke wedstrijd. In de eerste helft speelden we goed en maakten we dat doelpunt. Na de rust kregen we het moeilijk want zij hadden de punten nodig”, analyseerde de doelman in ESPN. “We spelen elke week 90 intensieve minuten en dat is te danken aan onze voorbereiding. Maar zoals ik al zei bekijken we het match per match.”

Malaga

Volgende week neemt de tweede ploeg uit de Spaanse hoofdstad het op tegen Malaga. De Champions League-tegenstander van Anderlecht staat derde met veertien punten. Ze speelden twee keer gelijk en wonnen al vier keer in de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties