Newcastle stopt samenwerking met shirtsponsor

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Newcastle stopt samenwerking met shirtsponsor
Foto: © SC

Newcastle United heeft vanaf volgend seizoen een nieuwe, nog onbekende, shirtsponsor. Wie of wat op de truitjes zal staan is nog onduidelijk maar hoogstwaarschijnlijk zal het meer opleveren dan de samenwerking met Virgin Money, dat vooralsnog de shirts siert.

Newcastle heeft namelijk het contract met Virgin Money vroegtijdig opgezegd. In januari van dit jaar tekenden beide partijen nog tot 2014, maar via een clausule kon Newcastle het contract na een jaar opzeggen. De bank Virgin Money blijft wel op de shirts staan tot eind dit seizoen.

De nieuwe sponsor moet van een groot kaliber zijn, het gebeurt niet echt vaak dat een club een lopende sponsordeal afbreekt. Zeker niet in de Premier League waar zo’n contract ettelijke miljoenen waard is.

Directeur Derek Llambias hint inderdaad naar een vet contract: “Het gaat om een deal die voor beide partijen grote commerciële voordelen zal bieden. We zullen de nieuwe partner binnenkort bekendmaken. We willen Virgin Money bedanken voor de goede samenwerking.”

Jayne-Anne Gadhia, ceo van Virgin Money, toont begrip voor de beslissing: “We hebben altijd graag samengewerkt met Newcastle en hadden gehoopt nog lang te kunnen doorgaan. Newcastle heeft echter voor een andere optie gekozen en dat respecteren wij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties