Vertonghen: "Geweldig om te scoren op Old Trafford"

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Vertonghen: "Geweldig om te scoren op Old Trafford"
Foto: © SC

Na 23 jaar is het Tottenham Hotspur opnieuw gelukt om te winnen van Manchester United. Dat was ook te danken aan Jan Vertonghen, die na anderhalve minuut de score opende. "Scoren op Old Trafford is geweldig", vertelt de Rode Duivel op de clubwebsite.

De Spurs kwamen zelfs 0-2 voor nadat Moussa Dembélé Gareth Bale aanspeelde. Die zorgde met een flits voor de dubbele voorsprong. “Na die 0-2 stonden we ook nog 1-3 voor en bij de 2-3 wil je die wedstrijd gewoon winnen”, aldus Vertonghen. “We wisten dat we hier iets konden rapen en we begonnen goed aan de wedstrijd. In de eerste helft hebben we druk gezet, na de rust was het een andere zaak.”

In de slotfase werd het nog spannend. Tottenham gaf de zege nog bijna uit handen. “Het was een typische Premier Leaguewedstrijd. In de tweede helft trok Paul Scholes de wedstrijd naar zich toe en konden wij het tempo niet meer houden. Hij is een fantastische speler en verplichtte ons te verdedigen.”

Het was de eerste zege op Old Trafford sinds 1989. “Je kon zien aan de reactie van onze supporters en de entourage dat de overwinning heel belangrijk was. Niet enkel omdat het zo lang geleden was, maar ook omdat United een van de allergrootste ploegen ooit is”, besluit Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties