Ballack: "Geen gemakkelijke keuze"

Christophe van den Boom
| 1 reacties
Ballack: "Geen gemakkelijke keuze"
Foto: © SC

Michael Ballack heeft toegegeven dat het geen makkelijke beslissing was om te stoppen met voetballen. Maar hij vond het zelf stilaan tijd om een einde te maken aan een succesvolle carrière.

“Het is nooit gemakkelijk, weet je? Maar ik voelde dat het tijd werd om ermee te stoppen”, vertelde de voormalig Duits international aan Sky Sports. “Ik ben nu 36 en ik kende een geweldige carrière. Het was leuk om te kunnen voetballen en ik heb veel geweldige momenten gekend. Maar er komt een punt dat je zegt: ‘het is genoeg geweest’ en dat was deze zomer.”

Voorlopig heeft hij geen andere plannen in de voetbalwereld. “Ik probeer te genieten van mijn leven en mij aan te passen aan de nieuwe situatie zonder voetbal. Dat is wat ik nu wil doen en later zullen we wel zien”, besloot hij.

Ballack speelde 98 wedstrijden voor de Mannschaft en speelde in clubverband voor onder andere Bayer Leverkusen, Bayern München en Chelsea. Eerder klonken nog geruchten dat hij naar Amerika of Austalië zou verkassen. Die drukt hij nu de kop in door zijn schoenen aan de haak te hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties