De Jong: "Proto gaat mee naar WK in Brazilië"

Christophe van den Boom
| 21 reacties
De Jong: "Proto gaat mee naar WK in Brazilië"
Foto: © SC

Silvio Proto blinkt de laatste weken uit in het doel van Anderlecht. Zowel in de Champions League als in de competitie staat de doelman sterk te keepen. Volgens keepertrainer Max de Jong verdient hij een selectie bij de Rode Duivels.

“Ik vind hem in elk geval beter dan Jean-François Gillet. Thibaut Courtois en Simon Mignolet kan ik minder goed inschatten. Al oogt Courtois wel een beetje log, vind ik”, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

“Proto heeft fantastisch veel kwaliteiten en is een keeper die heel erg aanwezig is in het team. Ik heb hem meteen verteld dat als hij naar een buitenlandse club wil dat hij rustiger zal moeten worden. Alles beweegt aan hem. Het liefst zou hij zelf de bal redden, intrappen, zelf de voorzet geven, scoren en nog zelf aftrappen ook. Beperk je tot je vak en stop daar al je energie in.”

Champions League

De doelmannen van de nationale ploeg spelen allemaal in het buitenland. De Jong vindt het onnodig dat Proto naar het buitenland zou gaan om kans te maken op een selectie. “Nu kan hij zich meten op Champions League-niveau en hij heeft er al twee fantastische wedstrijden opzitten. Wat er ook gebeurt, ik weet zeker dat Wilmots hem meeneemt naar het WK in Brazilië, als ze het halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties