De Bruyne: "Genk mag tevreden zijn met de miljoenen"

Christophe van den Boom
| 14 reacties
De Bruyne: "Genk mag tevreden zijn met de miljoenen"
Foto: © SC

Kevin De Bruyne vindt dat Racing Genk tevreden mag zijn met de miljoenen die ze de voorbij transferperiodes binnenhaalden. Aangezien de spelers uit de jeugd kwamen, hebben ze de club niet gekost, maar ze leverden wel een aardige duit op.

Met de verkoop van De Bruyne, Thibaut Courtois en Christian Benteke ontving Genk zo’n dertig miljoen euro.  De drie spelers trokken allen naar de Engelse Premier League en Kevin De Bruyne vindt dat ze geen slechte keuze ge maakt hebben.

“Thibaut verdiende heel weinig.  Op dat moment was dat normaal, want hij kwam rechtstreeks uit de jeugd. Maar de contractverbetering die hij daarna kreeg, stond niet in verhouding met zijn prestaties en dat vond ik onrechtvaardig”, verklaart de middenvelder aan Sport/Voetbalmagazine.

De huurling van Chelsea vindt dan ook dat Courtois de juiste keuze maakte. “Als hij tien keer meer kan verdienen bij Chelsea, kan je hem toch niet tegenhouden? Genk krijgt nu ook weer tien miljoen voor Benteke: dat is niet niks”, aldus De Bruyne. “Als er drie keer bijna tien miljoen in de clubkas komt voor spelers die niets gekost hebben, op het miljoen van Benteke na toen die van Standard kwam, dan mag je tevreden zijn als club.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties