Jean-François Gillet verdachte bij omkoopzaak

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Jean-François Gillet verdachte bij omkoopzaak
Foto: © SC

Het Italiaanse Bari, de voormalige club van Jean- François Gillet, is verdachte in een omkopingsschandaal. Verschillende wedstrijden zouden gemanipuleerd zijn door de gokmaffia. Speurders hebben in het kader van het onderzoek een aantal spelers ondervraagd, waaronder Gillet.

De speurders zouden zich vooral focussen op twee wedstrijden uit 2008 en 2009. Dat melden de Italiaanse media. Toen speelde Bari nog in tweede klasse. Aan de wedstrijden tegen Salernitana en Treviso zou volgens de speurders een reukje hangen. Zij vermoeden dat de spelers van Salernitana hun collega’s van Bari zo’n 250.000 euro betaald zouden hebben om niet voluit te gaan. Bari was intussen al gered en Salernitana stond op het randje van degradatie. Die laatste won de wedstrijd met 3-2. Alle spelers die toen voor de club uitkwamen werden ondervraagd. Jean-François Gillet is daar een van.

Het is niet de eerste keer dat de club in verband gebracht werd met een omkopingsschandaal. Onderzoek naar verdachte matchen uit 2010 en 2011 leidden reeds tot een gevangenisstraf van 22 maanden voor de verdediger Antonio Manganelli. De celstraf werd nadien ongedaan gemaakt, maar de Italiaanse bond legde hem wel een schorsing van 26 maanden op.

Giller speelde tussen 2004 en 2011 bij Bari. Intussen staat de invallersdoelman van de Rode Duivels tussen de palen bij Torino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties