Rapide Lebbeke haalt een gelijkspel bij Lovendegem

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt een gelijkspel bij Lovendegem
Foto: © SC

In deze door de verkiezingen pas in de vooravond gespeelde match deelden beide ploegen de punten, al moesten de bezoekers lang wachten om langszij te komen.

Al na amper 3 minuten moesten de bezoekers een eerste wissel doorvoeren toen Lendert Putteman zich kwetste in een draaibeweging. Lovendegem opende daarop de debatten met een schot van Stijn Dekeukeleire, dat voorlangs verdween (6’). De thuisspits kon een voorzet van Birgen Martens niet verlengen (16’) en krulde een inzenden van Kevin Van Geem naast (25’). Toen Abdallah Bouchaala een aanval opzette vond hij het ideale aanspeelpunt bij Van Geem en het thuispubliek mocht juichen (27’). Rapide reageerde via Michael Rusabana die een vrije trap van Steven De Pauw over kopte. Peter De Pauw poeierde een voorzet naast de kruising (36’). Dave Van Waes besloot een collectieve aanval in de handen van Dieter Malfait (41’).

Na de koffie was het duidelijk dat Lovendegem de voorsprong wou verdedigen en voor de counter koos. Van Geem kreeg een voorzet niet onder controle en Malfait ging gepast in de voeten van de doorgebroken Steven Maes (58’). Aan de overzijde moest Tim Helin een kopbal van Jeroen Scheerlinckx over tippen (76’) en vloog een knal van Steven De Pauw rakelings naast (79’). De bezoekers bleven druk zetten en de pas ingekomen Maarten Cooreman devieerde een doorsteekbal van Steven De Pauw onder Helin tegen de netten (81’). Rapide ging door op zijn elan maar Tim Vierbergen kopte een voorzet van Nico Vanderhaegen inde handen van Helin (84’). Kim Van den Bergh moest een inzenden van Cooreman over koppen en bij de daarop volgende hoekschop kopte Frederik De Winne nipt naast (88’). In blessuretijd nam Nathan D’Haemers de bezoekende goalie op de korrel maar die plooide niet.

Volgende zaterdag om 20u30 is Rapide gastheer voor buur SK Lebbeke. In een duel om de eerste plaats trekt Lovendegem zondag naar leider Merelbeke.

KSK Lovendegem: Helin, Bouchaala, Diop, Van den Bergh, Van Waes, D’Haemers, Van Geem, Maes, Dekeukeleire (78’ Dolleslaegers), Martens, Voet (73’ Sucaet).

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, S. De Visscher (79’ Cooreman), Wauters, Scheerlinckx, Putteman (4’ Vierbergen), De Saedelaere, P. De Pauw, Vanderhaegen, S. De Pauw, De Winne.

Doelpunten:27’ Bouchaala 1-0, 81’ Cooreman 1-1

Kaarten: geel: De Visscher, Vierbergen

Scheidsrechter: Peter Van den Haesevelde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties