Anderlecht reorganiseert scouting

Koen Schaaphok
| 39 reacties
Anderlecht reorganiseert scouting
Foto: © SC

Anderlecht staat voor een metamorfose als het om het scoutingbeleid gaat. Paars-wit zal minder scouts op pad sturen en intenser gaan samenwerken met makelaars. Jean Kindermans, technisch directeur jeugd van de club, gaat de scoutingcel van Anderlecht superviseren.

Vorige week lichtten Herman Van Holsbeeck en Philippe Collin de reorganisatie toe binnen de club. Paars-wit kiest zo duidelijk voor een andere aanpak dan voorheen. Nu heeft de club een paar vaste scouts in dienst die elk een bepaalde markt in het oog houden. Mogi Bayat houdt de Franse markt in de gaten en Søren Lerby de Nederlandse en de Deense. Samen met hen gaan er ook meer gesprekken met makelaars en tipgevers volgen. Volgens Kindermans een onvermijdelijke keuze. “Je kunt niet met drie of vier professionele scouts de hele wereld afschuimen en zelf al het talent vinden. Je moet dus ook teren op een netwerk van makelaars en tipgevers. Uiteraard zit daar veel afval tussen. De kunst is dat afval te sorteren”, aldus Kindermans aan Sport/Voetbalmagazine.

Meer overleg

De landskampioen kiest nu niet alleen voor wat het noemt ‘gerichte scouting’, de directie wil ook meer invloed op de eindbeslissing. Een wrang punt bij de scouts van de club sinds de aanwerving van Dalibor Veselinovic in 2010. Voor Veselinovic gaf de directie toen een unaniem negatief advies. Kindermans verwijst dan ook naar de aangetrokken spelers in samenspraak met de directie. “De laatste écht geslaagde transfers dateren van de periode met de Argentijnen: Frutos, Biglia, Pareja. Dat waren transacties waarbij de directie nauw betrokken was.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties