Gillet: "Verlies erger voor Zenit dan voor ons"

Gillet: "Verlies erger voor Zenit dan voor ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet heeft deze namiddag al vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg van woensdag. Het wordt een wedstrijd waarin Anderlecht gaat voor een punt en stil hoopt op meer. "Maar dan zullen we moeten vechten voor elke bal", aldus de rechtsachter.

Twee jaar geleden kreeg Anderlecht twee keer voetballes van Zenit, maar de situatie is volgens Gillet nu helemaal anders. Misschien wel terecht, want in de Champions League-groep van paars-wit staat Zenit nog steeds met nul punten. "Die wedstrijd van twee jaar geleden brengt geen goede herinneringen mee, dat is waar. Deze keer spelen we echter in de Champions League en staat Zenit achter ons. Als we een punt of meer halen, hebben we een goede uitgangspositie. Een verlies is erger voor hen dan voor ons. Wij spelen op verplaatsing en hebben een punt meer."

Dat Mbokani er niet bij is, scheelt wel een slok op een borrel. "Dieu kan het verschil maken in zulke matchen. Zulke spelers hebben we niet in overvloed. We moeten spelen zoals in Milaan, ook zonder Mbokani. We moeten vechten voor elke bal. Dat is de enige kans op een goed resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties