Wilmots: "Bij Chelsea krijgt Hazard meer ruimte"

Christophe van den Boom
| 13 reacties
Wilmots: "Bij Chelsea krijgt Hazard meer ruimte"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard heeft het bij de nationale ploeg moeilijk om zijn draai te vinden. Bij Chelsea speelt hij de pannen van het dak, maar bij de Rode Duivels is het vaak wachten tot Hazard zijn klasseflitsen bovenhaalt. Volgens bondscoach Wilmots is daar een simpele reden voor.

“Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten, maar bij België mag je geen fouten maken. Elke seconde moet juist zijn. Bij Chelsea krijgt hij meer ruimte om te voetballen. Eens puntenverlies lijden is daar geen probleem”, aldus de bondscoach in Extra Time.

Na een matige prestatie in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië begon de spelverdeler op de bank tegen Schotland. Pas na de rust mocht hij zijn duivels ontbinden op het veld. “Het was voor Eden belangrijk om als bankzitter tegen Schotland toch het nummer 10 te behouden. Dat gunde ik hem. We willen allebei het beste voor hem en voor de nationale ploeg.”

Na vier kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 in Brazilië staat België aan de leiding in groep A met tien punten. In maart van volgend jaar staan ze voor het tweeluik tegen Macedonië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties