Van den Brom: "Milan is teveel wedstrijden afwezig"

Christophe van den Boom
| 9 reacties
Van den Brom: "Milan is teveel wedstrijden afwezig"
Foto: © SC

Anderlecht-trainer John van den Brom heeft het sinds zijn aanstelling bij Anderlecht over een andere boeg gegooid. Hij veranderde het systeem dat Ariël Jacobs hanteerde en gaf andere spelers een kans. Van Milan Jovanovic is hij een fan, maar de speler scoort te weinig.

Anderlecht speelt dit seizoen in een 4-4-2-formatie. Het waren de spelers die hem erom vroegen. “Ik vraag dat ook van hen. Het gaat niet om mij of mijn systeem, want ik ben onderdeel van een groepsgebeuren”, aldus van den Brom in Sport/voetbalmagazine. “Met een aanvoerder als Lucas kan je heel goed over voetbal praten. En als Dieu zegt dat hij zich beter voelt naast Tom De Sutter… Dat zie ik ook, hé.”

De oefenmeester vraagt zijn spelers naar ideeën. Hij acht het belangrijk om te weten wat de groep wil, al loopt dat niet altijd even vlot. “Ik verlang dat ze met ideeën naar me komen. Dat zijn ze hier niet gewend. Ik vraag meningen van spelers. In het begin moesten ze daaraan wennen. In Nederland is dat anders. Daar krijg je meningen zonder dat je erom vraagt. Hier moet je de mensen pushen, dat is nieuw.”

Jovanovic

Ook sprak hij over Milan Jovanovic. De speler bracht nog niet het gewenste aantal doelpunten, maar ontevreden is de Nederlandse oefenmeester niet. “Als we op de helft van de tegenstander spelen, is er geen speler die die positie beter kan invullen dan Milan. Ik heb er geen moeite mee als Milan zeventig minuten zijn job doet en dan moe vervangen wordt door Sasha. Beter zo dan dat hij negentig minuten loopt aan te klooien. Ik ben een hele grote fan van een goeie Milan.”

Scoren doet de aanvaller nog net te weinig. “Hij maakt hetzelfde door als Bruno: alles of niets. Maar van Bruno kun je dat gezien zijn leeftijd nog accepteren. Van Milan niet. Te veel wedstrijden is hij afwezig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties