Reactie Balette: "Puntenverlies zou catastrofaal geweest zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Balette: "Puntenverlies zou catastrofaal geweest zijn"
Foto: © SC

Peter Balette was fier op zijn spelers. Zij hebben in hele moeilijke omstandigheden de overwinning kunnen pakken tegen Cercle Brugge.

Robby Morren in Luik

"Dit was geen makkelijke wedstrijd, van in het begin was het vreemd. De spelers waren geëmotioneerd door de situatie, merkte ik tijdens de rust", zo gaf Balette toe.

"Technisch stelde het allemaal niet veel voor, we maakten veel technische fouten maar de organisatie stond wel goed. We gaven te makkelijk de gelijkmaker weg en dan moesten we in moeilijke omstandigheden verder. Ik ben fier op de spelers dat ze toch nog de 2-1 konden scoren. Vaak worden zulke matchen beslist door stilstaande fasen."

"Wij hadden tegen Cercle alles te verliezen. Als wij hier punten hadden verloren, zou dat catastrofaal zijn geweest. In hele moeilijke omstandigheden hebben de spelers gedaan wat moest en dat is winnen."

Interim
Hoe lang Balette hoofdcoach zal zijn bij Standard, weet hij zelf nog niet. "De club heeft mij gevraagd om de wedstrijd tegen Cercle voor te bereiden. De club is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ik ben ad interim en doe mijn job."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties