Interview Been: "Dit Genk is een geweldig team"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Been: "Dit Genk is een geweldig team"
Foto: © SC

Het hoeft niet te verbazen dat Mario Been met veel vertrouwen vooruitblikt naar de wedstrijd tegen Kortrijk. De Nederlander benadrukt het belang van het collectief in de groep. "Niemand voelt zich een ster", zegt hij.

Robby Morren in Genk

Genk is de enige club die nog geen enkele nederlaag leed in de competitie. Wat het parcours van de Limburgse club nog straffer maakt, is dat Genk ook in de beker en de groepsfase van de Europa League nog niet verloor. Zondag staat er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan moet Genk op bezoek bij Kortrijk en het verschil tussen beide clubs bedraagt slechts één punt.

Veel vertrouwen
"De wedstrijd tegen Kortrijk is heel belangrijk want als we die kunnen winnen, hebben we een kloofje en blijven we meedoen met de top drie. Maar Kortrijk is een goede ploeg, dat weten we. Het is een wedstrijd die alle kanten op kan maar ik heb enorm veel vertrouwen in deze groep en wij gaan zondag ook met heel veel vertrouwen naar Kortrijk. We moeten elke wedstrijd tot het gaatje gaan en als we dat doen, zijn wij moeilijk te verslaan."

"Het vertrouwen dat wij nu hebben, hebben we zelf gecreëerd."

"Als je in de Belgische competitie een slechte dag hebt, dan kan je van iedereen verliezen. Kortrijk heeft een hele goede ploeg en ik vind het ongelooflijk knap dat ze er elk jaar een goede ploeg van weten te maken, ondanks dat de spelers die daar steeds weggaan. Ze hebben uitstekende spelers. Het wordt een leuke wedstrijd, ik kan niet wachten", aldus Been.

"Het vertrouwen dat bij ons aanwezig is, hebben we zelf gecreëerd door onze wedstrijden niet te verliezen. Toch vind ik het nog steeds jammer van enkele punten dat we die niet gehaald hebben maar dat is nu eenmaal zo in het voetbal."

De kracht van Genk
"Dit is een geweldig team, ze knokken voor elkaar en telkens beslist wel een andere speler de wedstrijd. De kracht van dit Genk is het teamgebeuren, hoe de spelers met elkaar bezig zijn. Ieder weet dat het niet om individuen gaat maar om het team. Niemand voelt zich een ster en iedereen gaat er voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties