Wenger: "Van Persie had aan halve kans genoeg"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Wenger: "Van Persie had aan halve kans genoeg"
Foto: © SC

Voorlopig presteert Arsenal nog niet geweldig in het post-Van Persie-tijdperk. Na drie nederlagen op rij wordt er in Londen druk naar oorzaken gezocht, ook door trainer Arsène Wenger. "Misschien zijn we wat kwijt", klinkt het bij hem.

Wenger countert zijn wanhopig klinkende uitspraak echter snel. "We moeten het echter op de lange termijn bekijken. Van Persie is een speler die aan een halve kans voldoende had om te scoren. Als je veertig doelpunten kwijtraakt is dat lastig", aldus de trainer over Robin van Persie, die afgelopen zomer het Emirates-stadion van Arsenal verliet voor het Old Trafford van Manchester United.

Vertrouwen

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen liet de trainer nog weten over voldoende aanvallend vermogen (zowel oudgedienden als nieuwelingen) te beschikken om het verlies van de Nederlandse international op te vangen. Te vroeg gesproken? "Ik zeg niet dat de huidige spelers te licht zijn, maar je zag tijdens het verlies tegen Schalke dat we de eerste helft oké speelden en na de pauze minder werden. Het is moeilijk om te zeggen of dat iets fysieks is of met vertrouwen te maken heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties